От  всичко, което се случва, установявам, че Максим Генчев не

...
От  всичко, което се случва, установявам, че Максим Генчев не
Коментари Харесай

Слагам знак на равенство на поведението на Нинова към Дарина Радева и клипа на Слави

От  всичко, което се случва, откривам, че Максим Генчев не е доста интелигентен, въпреки че беше прелестен артист

За бъдещия план " 1934 " на режисьора Максим Генчев, за присъединяване на президентската щерка Дарина Радева в него и непотизъм ли е това, за какво последният филм на режисьора за Ботев е със слаба оценка от публиката, а Българска национална телевизия ще го финансира отново? Вижте изявлението на депутата  ГЕРБ-СДС Любен Дилов пред Трибюн.бг

-Г-н Дилов, по какъв начин става финансирането на кино планове у нас?

-Има доста способи. Имате концепция и може да кандидатствате в Националния кино център, може да кандидатствате в Българска национална телевизия, на резлични места. Вие сте на равнище концепция първоначално и може да получите финансиране за развиването ѝ, тъй като е добра. Но може и да не получите. Аз по-често не съм получавал, в сравнение с съм получавал, макар че имам впечатляващи триумфи в киното и малкия екран. После отново има развой за дофинансиране, само че на никое място не се приказва кой ще играе!

-А може би Максим Генчев е тъсил пари от частни вложители за идващия си план " 1934 " и е употребявал името на бъдещата " Коканова " - актрисата и щерка на президента Радев Дарина Радева?

-Най-вероятно. Сега бъдещата " Коканова ", аз не желая да съм на мястото на това момиче. Освен че татко ѝ е президент, да носи на раменете си и отговорността да е бъдещата " Коканова "! Не ѝ прави добра услуга Максим. Но от всичко, което се случва, откривам, че той не е доста интелигентен, въпреки че беше прелестен артист. В мой сериал е играл и се оправи отлично, направи прелестна роля. За него като артист " копче не мога да кажа ", само че като режисьор имам купища забележки отсам до хоризонта.

-Но в неговия филм за Ботев към този момент са изхарчени публични средства?

-Единственото място, където Българска национална телевизия може да търпи укори, е, че е видяла продукта авансово. Моето пояснение е, че 2023-та е годината на Ботев, а Българска национална телевизия нямат лична продукция. Идва човек с подготвена продукция, няма ги великите режисьори - Тео Ушев не ще да прави подобен филм. Няма кой да им го направи и те споделят - той е подготвен филмът, ще им дадем някой лев, няма да харчим и имаме филм за годишнината на Ботев. Това е била логиката. На 100% съм сигурен. Изобщо не са мислили дали е добър. Освен това Максим хитро си е подредил целия разговор върху текстове на Ботев, Вазов, че на едно място има и от Яворов, от " Арменци ". Цялата тази история е по-скоро занимателна, в сравнение с трагична!

-А най-после и соцлидерката се включи в нея при чуването на шефа на Българска национална телевизия в парламентарната комисия по просвета...

-А това ни пристигна от изведнъж! На всичко от горната страна с Тома Биков бяхме упрекнати, че сме надали не пропрезидентски хора. Аз дори ѝ споделих - " извинявай, аз два пъти съм се явавал против този президент, който ти издигаш ". Нинова издигна Радев, да не го издигам аз! Два пъти съм ходил против него на избори, а да ме упреква в този момент с идиотията, че пазя Радев, който употребява служебното си състояние в полза на щерка си - непотизъм е думата. Момичето е малко, нито е било на екран, нито е имало някакви функции! 

-Целта евентуално е да се засегне Радев?!

-Не ѝ прави чест. Аз ненапълно поставям знак на тъждество на държанието на Нинова с клипа на Слави. С какво се занимаваме в този момент?! Какви са тези нелепости!

-На финала нещо ще покаже ли инспекция на Сметната палата в Българска национална телевизия?

-Сметната палата не се произнася по целенасоченост. Тя се произнася по правомерност, а филмът за Ботев е проблем по целенасоченост - дали е оправдано да се финансира подобен план. Законово съм сигурен, че е " спекулация " за малкия екран в положителния смисъл на думата. Тя за малко пари получава артикул, който е доста по-скъп. Не го заплаща, а той става нейн. 

-Въпросът е, че публиката не го дефинира като добър?

-А какъв брой положителни филми прави годишно България? За благополучие съотношението е положително. Спрямо дребното филми, които вършим, повече от половината са прилични. Има пояснение за това - дължи се на Националния кино център и на Киноцентъра - на американците, които подвигнаха критерия, само че има и издънки, няма по какъв начин.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР